Επαγγελματική ανεπάρκεια ή προσπάθεια συγκάλυψης φανερώνει το περιστατικό με την Επίτροπο Διοικήσεως στο καταφύγιο θυμάτων σωματεμπορίας; │ 12.9.2013

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ εκφράζει τη μεγάλη του ανησυχία για το επεισόδιο που δημιουργήθηκε κατά την επίσκεψη στο κρατικό καταφύγιο θυμάτων εμπορίας προσώπων της Επιτρόπου Διοικήσεως, κυρίας Ελίζας Σαββίδου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ως Εθνικός Μηχανισμός για τη πρόληψη των βασανιστηρίων.

Η ανησυχία μας δεν εστιάζεται μόνο στο όλο επεισόδιο που πραγματικά  αποτελεί  πρωτοφανή συμπεριφορά και προσβολή προς το θεσμό που εκπροσωπεί.

Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι ότι αν πραγματικά οι λειτουργοί του Καταφυγίου δεν είχαν γνώση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της Επιτρόπου πώς είναι δυνατό να γνωρίζουν τις αρμοδιότητες και το δικό τους ρόλο στη λειτουργία του καταφυγίου και τις ευθύνες τους απέναντι στα θύματα που φιλοξενούνται.

Η άγνοια που είναι το πιο ελαφρυντικό που μπορεί να αποδώσει κάποιος στον όλο χειρισμό του θέματος καταδεικνύει την επικίνδυνα επαγγελματική ανεπάρκεια όσων εμπλέκονται στο θέμα.

Χωρίς να προκαταλαμβάνουμε το αποτέλεσμα της έρευνας, ο όλος χειρισμός παραπέμπει στο ενδεχόμενο οι λειτουργοί του καταφυγίου να προσπαθούσαν να αποτρέψουν την επίσκεψη και τον έλεγχο ή ακόμα και να αποκρύψουν γεγονότα και καταστάσεις για τις οποίες όπως φαίνεται είχαν γίνει οι καταγγελίες.

Καλούμε την Υπουργό Εργασίας να επιληφθεί του όλου ζητήματος και να διερευνήσει εις βάθος και όλες τις διαστάσεις και παραμέτρους που εκθέτουν γενικά τη χώρα μας και τη Δημοκρατία.