Επίσκεψη ΠΟΓΟ Αμμοχώστου στη Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αμμοχώστου │ 14.3.14

thumbnail

Επίσκεψη στη γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Αμμοχώστου πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΠΟΓΟ Αμμοχώστου που αποτελείτο  από τη Γ.Γ. και Βουλευτή Σκεύη Κουκουμά και τα μέλη της ΠΟΓΟ Σόφη Κολάνη και Κυριακή Σιαντάνη.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στο γενικό πρόβλημα στελέχωσης του Νοσοκομείου ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζεται στη Γυναικολογική κλινική, η οποία στελεχώνεται με 3 γυναικολόγους ενώ το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί αφού ο ένας γυναικολόγος είναι με άδεια ασθενείας.

Ενημέρωση έγινε επίσης και για τη λειτουργία του υπερσύγχρονου μαστογράφου που έχει τοποθετηθεί στο Νοσοκομείο πριν 2 χρόνια και μεταξύ άλλων εκτελεί και τομοσύνθεση, κάνει δηλαδή πολλαπλές μαστογραφίες χαμηλής δόσης ακτινοβολίας ανά χιλιοστό μαστού. Επίσης  υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής επεξεργασίας μαστογραφίας, ακτινογραφίας και αξονικών και τα αποτελέσματα μπορούν να στέλλονται στο Νοσοκομείο Λευκωσίας μέσω μηχανογραφημένου συστήματος που συνδέει τα 2 Νοσοκομεία.

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε ότι για τις γυναίκες πάνω από 50 χρονών η μαστογραφία γίνεται δωρεάν ενώ για γυναίκες κάτω των 50 χρονών πρέπει να καταβληθεί το τέλος των 6 Ευρώ για επίσκεψη σε χειρούργο για να αποφασιστεί η παραπομπή για μαστογραφία.

Δυστυχώς το   Ακτινολογικό τμήμα λειτουργεί με 2 ιατρούς αυτή τη στιγμή, αφού ο τρίτος ακτινολόγος έχει μετατεθεί στην Λάρνακα.  Όπως διαπιστώνεται το πρόβλημα είναι μεγάλο λόγω των αυξημένων αναγκών ενώ τα ραντεβού για μαστογράφο διευθετούνται μετά απο 2-3 μήνες.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΓΟ επανέλαβε την ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Αμμοχώστου και κάλεσε το Υπουργείο Υγείας να μελετήσει τρόπους άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος αφού πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος με την αυξημένη ροή τουριστών από τη Κύπρο και το εξωτερικό και η ήδη βεβαρυμένη κατάσταση θα επιδεινωθεί.