Συμμετοχή της ΠΟΓΟ στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών, στη Κολομβία

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ συμμετέχει στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (ΠΔΟΓ), το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 14-18 Σεπτεμβρίου 2016 στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά.Η ΠΟΓΟ θα εκπροσωπηθεί στο Συνέδριο από τη Γενική Γραμματέα, Σκεύη Κουκουμά και την υπεύθυνη του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του κινήματος, Σωτηρούλα Γιασεμή.

Το 16ο Συνέδριο της ΠΔΟΓ πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου η δυσμενής θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας του γυναικείου πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο είναι εμφανής. Τα  συνεπακόλουθα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όπως η ανεργία, η φτώχεια, η ανισομισθία, η ανασφάλιστη εργασία, η εμπορία γυναικών, επηρεάζουν διπλά τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.


Ανάμεσα σε άλλα, το Συνέδριο θα απασχολήσουν ζητήματα όπως:

– Ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, επιθετικότητα και προκλήσεις για την ειρήνη.
– Η καπιταλιστική κρίση και οι επιπτώσεις της στις γυναίκες.
– Οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών και η ασφάλεια των τροφίμων.
– Ο αγώνας για ισομισθία, για ίσης αξίας εργασία, ενάντια σε κάθε είδους βία και το δικαίωμα στην ισότητα.
– Εθνική και πολιτιστική ποικιλομορφία των γυναικών.
– Ο δίκαιος αγώνας της ΠΔΟΓ.
– Οι γυναίκες της Αφρικής: Αγώνες, εξελίξεις και επιτεύγματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Συνέδριο μέσα από τις διάφορες Συνόδους του θα συζητήσει τα πιο πάνω ζητήματα και θα καταλήξει σε συμπεράσματα και αποφάσεις, που θα δώσουν ώθηση στο παγκόσμιο προοδευτικό γυναικείο κίνημα για να προχωρήσει προς το μέλλον διεκδικητικά, για τη δημιουργία ενός άλλου, καλύτερου και δικαιότερου κόσμου.