Καμιά γυναίκα μόνη της | 17.2.2015

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ, μέλος της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα που δίνουν οι γυναίκες στην Τουρκία μετά την πρόσφατη δολοφονία της 20χρονης φοιτήτριας Οζκετσάν Ασλάν.

Η Οζκετσάν Ασλάν δολοφονήθηκε από τον οδηγό του λεωφορείου στο οποίο επιβιβάστηκε στην Μερσίνα της Τουρκίας. Ο άντρας προσπάθησε να την βιάσει και όταν η ίδια αντιστάθηκε, τότε την μαχαίρωσε επανειλημμένα, την κτύπησε στο κεφάλι και στη συνέχεια την περιέλουσε με βενζίνη και την έκαψε.

Τα φαινόμενα της έμφυλης βίας, της σεξουαλικής κακοποίησης και των βιασμών που καταλήγουν σε δολοφονίες είναι σε έξαρση στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια.

Πώς μπορούμε όμως να περιμένουμε από το κράτος να υπερασπιστεί την υγεία και την ασφάλεια των γυναικών; Πώς μπορούμε να περιμένουμε να υπάρξουν πρωτοβουλίες για θεμελιακές αλλαγές στο ζήτημα της ισότητας ανδρών και γυναικών, τη στιγμή που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας δημόσια δηλώνει ότι δεν μπορούν τα δύο φύλα να αντιμετωπιστούν με όρους ισότητας; Όταν ο ίδιος ο Ιμάμης κάλεσε τις γυναίκες να μην πλησιάσουν το φέρετρο και να μείνουν στο πίσω μέρος της πομπής; Οι γυναίκες της Τουρκίας όμως, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις του, σήκωσαν το φέρετρο της Özgecan Aslan, ζητώντας δικαίωση και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ και η ΠΔΟΓ δηλώνουν ότι καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη της στον αγώνα για τον τερματισμό αυτής της μάστιγας. Μαζί αψηφούμε τους κινδύνους, οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε.

Η ΠΔΟΓ καλεί τις οργανώσεις μέλη της όπως προχωρήσουν σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τις γυναίκες στην Τουρκία.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις γυναίκες της Τουρκίας σε αυτό τον αγώνα. Γιατί καμιά γυναίκα δεν πρέπει να είναι μόνη της.