Η ΠΟΓΟ καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ε.Ε. | 23.4.2015

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ καλεί τις γυναίκες να δώσουν μαζικά την παρουσία τους, στην εκδήλωση που πραγματοποιεί η ΠΕΟ, την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 και ώρα 6.00μ.μ. έξω από τα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Λευκωσία.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, στην οποία θα συζητηθεί το μεταναστευτικό ζήτημα.

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ, εκφράζοντας τη θλίψη του για τους εκατοντάδες νεκρούς, μεταναστών και προσφύγων, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά, από τα τρία ναυάγια που έγιναν σε διάστημα μιας εβδομάδας στη θάλασσα της Μεσογείου, ενώνει τη φωνή του μαζί με την ΠΕΟ και άλλες προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας αλλά και της Ευρώπης, απαιτώντας την άμεση αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος τόσο στις χώρες υποδοχής όσο και στις χώρες προέλευσης.

Η αναθεώρηση της υφιστάμενης μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Το μεταναστευτικό ζήτημα θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα πρέπει να ληφθούν ριζοσπαστικές αποφάσεις με προσήλωση στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης.

Την ίδια στιγμή η ΠΟΓΟ καλεί την παγκόσμια και ευρωπαϊκή κοινότητα να αντιδράσει και να αντισταθεί στις νεοφιλελεύθερες και ιμπεριαλιστικές πολιτικές οι οποίες δημιουργούν και υποθάλπουν τις εμφύλιες συρράξεις και τους πολέμους και καταληστεύουν τον πλούτο των λαών του λεγόμενου τρίτου κόσμου, εξωθώντας εκατομμύρια ανθρώπους στη μετανάστευση, στην εκμετάλλευση και στο θάνατο.