Εκδήλωση “Γυναίκα και Τοπική Αυτοδιοίκηση” στο Καϊμακλί (16.10.2011)

thumbnail

Πραγματοποιήθηκε προς τιμή του 13ου Επαρχιακού Συνεδρίου της ΠΟΓΟ Λευκωσίας-Κερύνειας εκδήλωση στους Μύλους στο Καϊμακλί. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων με θέμα Γυναίκα και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην εκδήλωση έγινε προβολή ταινίας που ετοιμάστηκε από την Επιτροπή Ισότητας και στη συνέχεια μίλησαν η Δήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Μαύρου και η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Αργεντούλλα Ιωάννου.

Και οι δύο εισηγήτριες αναφέρθηκαν για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα από τα προγράμματα και τις πολιτικές που εφαρμόζονται  στη προώθηση της Ισοτιμίας των φύλων. Η Δήμαρχος αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητήματα που προωθήθηκαν στο Δήμο της Λευκωσίας που είχαν αποτέλεσμα στη βελτίωση ζωής των κατοίκων της περιοχής. Επίσης αναφέρθηκε ότι η συμμετοχή των γυναικών στα προγράμματα του Δήμου ήταν στις προτεραιότητες της Δημάρχου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας χαιρέτισε την δουλειά που πραγματοποιεί το Δημαρχείο της Λευκωσίας όσο αφορά την προώθηση της Ισότητας των φύλων και τόνισε τη σημασία της συμμετοχής των Γυναικών σε όλα τα επίπεδα της Τοπικής Κοινωνίας.  Στην εκδήλωση απαντήθηκαν ερωτήσεις και έγινε συζήτηση.