Χαιρετίζουμε την απελευθέρωση των Κουβανών Πατριωτών (19.12.2014)

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ χαιρετίζει την απελευθέρωση των Κουβανών Πατριωτών οι οποίοι είχαν φυλακιστεί από τις ΗΠΑ πριν από 15 χρόνια επειδή κατάφεραν να ξεσκεπάσουν τρομοκρατικό δίκτυο που δρούσε στις ΗΠΑ και το οποίο διενεργούσε επιθέσεις σε βάρος της Κούβας. Η πολύχρονη, άδικη και παράνομη φυλάκιση τους αποτελούσε μέρος της πολύμορφης πολεμικής των ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας, της οποίας ο λαός αρνείται να υποταχθεί στα αμερικανικά μονοπώλια.

Η απελευθέρωση των Κουβανών Πατριωτών αποτελεί νίκη για την Κούβα και το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης προς τους Πέντε. Η ΠΟΓΟ είχε τη δική της συμβολή στο ζήτημα των Πέντε Κουβανών με αμέτρητες παραστάσεις διαμαρτυρίας, διαβήματα και κινητοποιήσεις αλληλεγγύης.

Η αλλαγή στις σχέσεις Κούβας-ΗΠΑ δεν αποτελεί μια περίπτωση όπου οι δύο πλευρές βρήκαν μια μέση λύση. Η Κούβα ήταν αυτή που ανέκαθεν επεδίωκε τον ισότιμο διάλογο με τις ΗΠΑ στη βάση του αμοιβαίου αλληλοσεβασμού, του σεβασμού της κυριαρχίας και των επιλογών κάθε λαού. Αντίθετα, οι ΗΠΑ δεν σταμάτησαν λεπτό να πολεμούν την Κουβανική Επανάσταση ενώ ακόμα δεν έχουν τερματίσει τον παράνομο αποκλεισμό που εφαρμοζουν σε βάρος της Κούβας εδώ και δεκαετίες, που είναι άλλωστε το κυριότερο βήμα που πρέπει να κάνουν οι ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν τώρα να αλλάξουν τακτική έναντι της Κούβας αφού αντελήφθηκαν ότι η απομόνωση και η πολεμική δεν θα καταφέρει να εξαναγκάσει την Κούβα και το λαό της να λυγίσουν και να απαρνηθούν την Επανάσταση.

19/12/14