Τελικά να σπάσουν την σιωπή τους;

thumbnail

Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ για την έκβαση της υπόθεσης του Μητροπολίτη Κιτίου

Ως Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την απογοήτευση μας σε σχέση με την έκβαση της δίκης του Μητροπολίτη Κιτίου ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για βιασμό ανήλικης.

Σε μια περίοδο όπου η έμφυλη βία αυξάνεται ραγδαία παρακολουθούμε σήμερα ακόμη μια υπόθεση γυναίκας που κατάγγειλε βιασμό και η οποία δεν δικαιώθηκε.

Με σεβασμό προς τη Δικαιοσύνη και το Δικαστήριο, θέλουμε να καταγράψουμε τις αμφιβολίες μας αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθείται. Ταυτόχρονα εκφράζουμε την ανησυχία μας για τα μηνύματα που στέλνονται στην κοινωνία, στους θύτες και στα θύματα, αφού ακόμα και αν τα θύματα προσφύγουν στη δικαιοσύνη δεν δικαιώνονται.

Είναι σημαντικό το κράτος, η πολιτεία και οι θεσμοί να σταθούν στο πλευρό των θυμάτων, να ενθαρρύνουν την καταγγελία, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα, με πολιτικές και νομοθεσίες που να διασφαλίζουν την δίκαιη αντιμετώπιση τους ενώπιον της δικαιοσύνης, τη ψυχολογική τους στήριξη και την κοινωνική τους αποκατάσταση. 

Ως Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, εκφράζουμε τη στήριξη μας στη γυναίκα που προέβη σε καταγγελία παρά την έκβαση της υπόθεσης, καθώς γνωρίζουμε καλά πως κάτι τέτοιο απαιτεί τεράστιο θάρρος και ψυχικά αποθέματα. 

Ταυτόχρονα, δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα θύματα, να διεκδικούμε τις νομοθεσίες και τις πολιτικές εκείνες που δε θα συγκαλύπτουν τους θύτες αλλά αντιθέτως θα δρουν παραδειγματικά για την εξάλειψη αυτών των εγκλημάτων από την κοινωνία.