Σχετικά με την μη καταβολή της χορηγίας για το γυναικείο ποδόσφαιρο από την ΚΟΠ

thumbnail

Οι έμφυλες διακρίσεις στον αθλητισμό είναι για την χώρα μας πολύ συχνό φαινόμενο. Πέρα από τις διακρίσεις στις αμοιβές, τους εξοπλισμούς και τις υποδομές, οι αθλήτριες έρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντιμέτωπες με θεσμικές πρακτικές και αποφάσεις οι οποίες, όχι μόνο δεν προωθούν την έμφυλη ισότητα στον αθλητισμό αλλά εμπεδώνουν στην κοινωνία το αναχρονιστικό στερεότυπο πως ο γυναικείος αθλητισμός δεν είναι σημαντικός.

 Αυτή τη φορά τα Σωματεία Γυναικείου Ποδοσφαίρου βρίσκονται αντιμέτωπα με την ΚΟΠ καθώς η ομοσπονδία δεν τους παραχώρησε χορηγία προερχόμενη από τη FIFA.   Πρόκειται για χορηγία η οποία αφορούσε αποκλειστικά το γυναικείο ποδόσφαιρο και είχε σκοπό την άμβλυνση των δυσκολιών που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας.  Σύμφωνα με δημόσιες τοποθετήσεις των σωματείων η ΚΟΠ έχει προχωρήσει στην καταβολή ενός μικρού ποσού στις αρχές του 2021 και δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα όλο το υπόλοιπο ποσό σε κανένα από τα σωματεία.

Ως Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, αντιλαμβανόμενες τις ανάγκες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν όσες και όσοι εμπλέκονται στον γυναικείο αθλητισμό, καλούμε την ΚΟΠ να προχωρήσει άμεσα σε παραχώρηση ολόκληρου του ποσού της χορηγίας στα σωματεία. Θεωρούμε ότι το θέμα αυτό πρέπει να απασχολήσει τόσο τη Βουλή και τους αρμόδιους φορείς. Αν θέλουμε ως κοινωνία να καταπολεμήσουμε τα έμφυλα στερεότυπα στον αθλητισμό, πρέπει οι θεσμοί που εμπλέκονται να σταθούν πρώτα και πριν από όλους, αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.

Με αυτή την ευκαιρία τασσόμαστε στο πλευρό των αθλητριών και των σωματείων τους και δηλώνουμε την στήριξη και την αλληλεγγύη μας στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει.