Συμμετοχή της ΠΟΓΟ στις εργασίες της ΠΔΟΓ στο Ελ Σαλβαδόρ (22.6.2011)

thumbnail

Για το Ελ Σαλβαδόρ αναχώρησε η Γενική Γραμματέας της ΠΟΓΟ και βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά, για να συμμετάσχει στις προπαρασκευαστικές εργασίες για τη διοργάνωση του 15ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (ΠΔΟΓ), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία στις 25-27 του προσεχούς Νοεμβρίου.

Στην ΠΔΟΓ, η οποία συμπλήρωσε πέρσι 65 χρόνια ζωής και δράσης, συμμετέχουν σήμερα εκατοντάδες γυναικείες οργανώσεις και κινήματα από 160 χώρες του πλανήτη. Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ έγινε μέλος της ΠΔΟΓ το 1951, ενώ τα τελευταία χρόνια – παρά το ότι προέρχεται από μια μικρή χώρα – βρίσκεται στην Αντιπροεδρία της ΠΔΟΓ, στοιχείο που αντανακλά το διεθνές κύρος της ΠΟΓΟ και ευρύτερα του Λαϊκού Κινήματος της Κύπρου. Η ΠΔΟΓ αποτελεί ένα συνεπής σε αρχές και σταθερά αλληλέγγυο σύμμαχο του κυπριακού λαού στον αγώνα του για τερματισμό της κατοχής και επανένωση του νησιού μας.

Το 15ο Συνέδριο της ΠΔΟΓ αποκτά μεγαλύτερη σημασία αφού θα διεξαχθεί μέσα στις αντίξοες για τους λαούς συνθήκες της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και της συνεχιζόμενης επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού. Είναι καλά γνωστό ότι οι γυναίκες μαζί με τους νέους αποτελούν τα πρώτα θύματα της γενικευμένης επίθεσης κατά των εργαζομένων σε διεθνές επίπεδο και η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων στους άδικους πολέμους που μαίνονται σήμερα στην υφήλιο. Η παρέμβαση του Γυναικείου Κινήματος της ΠΟΓΟ στις διεργασίες της ΠΔΟΓ στοχεύει στην ενδυνάμωση της ΠΔΟΓ, ώστε να μπορεί να διαδραματίζει αποτελεσματικότερο ρόλο. Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ μέσα από την ΠΔΟΓ θέλει να συμβάλει ώστε ζητήματα της εποχής μας, όπως η οικονομική κρίση, οι πόλεμοι, ο αγώνας για τη σωτηρία του περιβάλλοντος, η μετανάστευση, τα προβλήματα της νεολαίας κλπ να τίθενται στην πραγματική τους βάση και να αναδεικνύεται παράλληλα η γυναικεία τους διάσταση.

Για την επίτευξη όλων των στόχων που έχουν τεθεί σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η πετυχημένη διοργάνωση του επερχόμενου Συνεδρίου, στο οποίο όπως αναμένεται θα πάρουν μέρος αντιπροσωπείες εκατοντάδων οργανώσεων από όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως οι αποφάσεις, οι οποίες θα καθορίσουν τη δράση του διεθνούς γυναικείου κινήματος για την επόμενη πενταετία.

Λευκωσία, 22.6.2011