Συζήτηση Ε/Κ και Τ/Κ γυναικών επί της ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ και το Γυναικείο Τμήμα του Τουρκικού Ρεπουπλικανικού Κόμματος (CTP), τιμώντας την 8η του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, διοργάνωσαν από κοινού συζήτηση μεταξύ στελεχών των δύο οργανώσεων την Πέμπτη 15 Μαρτίου, στο Σπίτι της Συνεργασίας παρά το Λήδρα Πάλας.

 

Στη συζήτηση, που έγινε σε εποικοδομητικό πνεύμα, εκφράστηκε για άλλη μια φορά  η κοινή θέληση των δύο οργανώσεων να συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται ενωμένες για την επικράτηση της δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας αταλάντευτα τις αρχές λύσης του Κυπριακού και εκφράζοντας τη θέληση να συνεχίσουν να συμβάλουν  με όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα, ώστε να επιτευχθεί ειρηνική βιώσιμη λύση , στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, που θα επανενώνει πραγματικά την πατρίδα, το λαό, τους θεσμούς και την οικονομία του τόπου μας.

 

Ταυτόχρονα συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και στις δύο πλευρές, όπως η βία κατά των γυναικών, η γυναικεία ανεργία, η ανισομισθία, η υποαντιπροσώπευση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων κ.α.

 

Μέσα σε αυτό το πνεύμα έγιναν και προτάσεις για δημιουργία θεματικών επιτροπών όπου θα συζητούνται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και στις δύο πλευρές θα διαμορφώνουν προτάσεις ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών και διοργάνωσης δράσεων με μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά και αμεσότητα σε θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα.

 

Τέλος  η Γ.Γ. της ΠΟΓΟ κυρία Κουκουμά και η Πρόεδρος του Γυναικείου Τμήματος του Τουρκικού Ρεπουπλικανικού Κόμματος (CTP), κυρία Τσελέν, συνοψίζοντας τις απόψεις και προτάσεις που τέθηκαν στη συζήτηση, ανέφεραν ότι η συνάντηση υπήρξε πολύ εποικοδομητική και κατέληξαν ότι θα πρέπει αυτές οι συναντήσεις να γίνονται συχνότερα γιατί συμβάλλουν στην αλληλοενημέρωση σε ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες και στις δύο πλευρές και κυρίως στην ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ τους.

 

Ταυτόχρονα κατέληξαν ότι θα πρέπει να ετοιμαστεί από κοινού υπόμνημα για το κυπριακό το οποίο να εκφράζει την επιμονή τους για λύση και επανένωση στη βάση αρχών και  το οποίο θα επιδοθεί, στην Ειδική Αντιπρόσωπο του Γ.Γ του ΟΗΕ στην Κύπρο, κυρία Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.