Τα 60χρονα της ΠΟΔΓ-ΠΟΓΟ τίμησε η ΠΟΓΟ Λευκωσίας

thumbnail

Η χρονιά που πέρασε ήταν για την ΠΟΓΟ πολύ ιδιαίτερη και σημαντική. Το 2010 σηματοδότησε τα 60 χρόνια ζωής, δράσης και αγώνων της ΠΟΔΓ-ΠΟΓΟ για διεκδικήσεις και επιτυχίες, όσον αφορά την ισότητα των γυναικών, που φέρουν τη σφραγίδα του οργανωμένου γυναικείου κινήματος.

Προς τιμή των 60χρονων της ΠΟΔΓ-ΠΟΓΟ πραγματοποιήθηκαν μεγάλες εκδηλώσεις ανά το παγκύπριο. Η τελευταία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Λευκωσία, με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους, από τους οποίους 130 συναγωνίστριες βετεράνες, που τιμήθηκαν για την πολύχρονη και σημαντική τους προσφορά στο Γυναικείο Κίνημα.

Εκ μέρους του ΑΚΕΛ, χαιρετισμό απεύθυνε ο Νίκος Κατσουρίδης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. Όπως ανέφερε, στην Κύπρο το γυναικείο ζήτημα, ως μείζον κοινωνικό θέμα, ανακινήθηκε με την εμφάνιση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου, από την δεκαετία του 1920. Η ΠΟΔΓ, η πρωτοπόρα οργάνωση της Αριστεράς, σταδιακά εξελίκτηκε σε δυναμικό κομμάτι του κινήματος.

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ θα συνεχίσει να ξεδιπλώνει την πολύπλευρη δράση του με το μεγάλο όραμα ότι η ισοτιμία των φύλων, η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια δεν χωράει μέσα στο σημερινό κοινωνικοοικονομικό σύστημα που είναι χτισμένο πάνω στην εκμετάλλευση. Η ΠΟΓΟ, ανέφερε η Γ.Γ, Σκεύη Κουκουμά, είναι ο φορέας των μεγάλων οραμάτων της Αριστεράς μέσα στις γυναίκες, των πιο ευγενικών ιδανικών που γέννησε η ανθρώπινη θεωρία και πράξη.

Η απόδοση τιμής στις 130 βετεράνες της ΠΟΓΟ στη Λευκωσία έγινε σε κλίμα έντονα φορτισμένο. Με συγκίνηση η Φάνη Ολύμπιου, πρώην Γ.Γ. της ΠΟΔΓ,  από μέρους όλων των βετεράνων, ευχαρίστησε την ΠΟΓΟ για την μεγάλη τιμή και σκιαγράφησε με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο τους αγώνες και τον ρόλο των πρωτοπόρων αγωνιστριών γυναικών, δίνοντας παράλληλα ελπίδα για την εκπλήρωση των οραμάτων της νέας γενιάς.