Πορεία Γυναικών με σύνθημα «Εμπρός για την Ειρήνη – Ηade Βarış»

thumbnail

«Εμπρός για την Ειρήνη – Ηade Βarış»

Με πρωτοβουλία του Γυναικείου Κινήματος της ΠΟΓΟ, του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ, και της τουρκοκυπριακής Πλατφόρμας για την Ισότητα των Φύλων TCEP, στην οποία μετέχουν πέραν των 25 τουρκοκυπριακών οργανώσεων, την 8η του Μάρτη, μια μέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό για τον αγώνα των γυναικών και του εργατικού κινήματος, προγραμματίζεται η πραγματοποίηση μεγάλης δικοινοτικής κινητοποίησης κάτω από το σύνθημα «Εμπρός για την Ειρήνη – Ηade Βarış», την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 5.30μμ από το τέρμα της Λήδρας με κατεύθυνση το Λήδρα Πάλας. Για την πραγματοποίηση της απαιτείται ενότητα δράσης και συμμετοχής.

Με αυτήν την ευκαιρία καλούν τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες της Κύπρου, οργανωμένα σύνολα και κινήσεις, όσες και όσους μοιράζονται τις ανησυχίες μας και επιθυμούν λύση και επανένωση του τόπου μας, να δώσουν μαζικά το παρών τους ώστε να στείλουμε δυνατά τα μηνύματα μας.

Με γνώμονα ότι οι συνομιλίες για επίλυση του κυπριακού βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο, αυτή τη σημαντική επέτειο της 8ης του Μάρτη, επιλέγουμε να διατρανώσουμε τη θέληση μας για λύση και επανένωση. Να διαδηλώσουμε μαζί με τις τουρκοκύπριες συμπατριώτισσες μας απαιτώντας δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού στη βάση δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας που θα απελευθερώνει την Κύπρο, θα απελευθερώνει και θα επανενώνει τη χώρα, το λαό και τους θεσμούς.


Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ
Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ,
Τουρκοκυπριακή Πλατφόρμα για την Ισότητα των Φύλων

17 Φεβρουαρίου 2017