ΠΟΓΟ: Προκλητική η ανοχή του ΔΗΣΥ και του Αβ. Νεοφύτου προς τον Α. Θεμιστοκλέους (2.6.2015)

thumbnail

Η χυδαία σεξιστική επίθεση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Θεμιστοκλέους σε βάρος της βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου είναι απλώς ένα νέο δείγμα στην πολιτική συμπεριφορά του συγκεκριμένου αξιωματούχου.

Δυστυχώς δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, άνδρες πολιτικοί να καταφεύγουν σε σεξιστικές επιθέσεις όταν δυσκολευτούν σε μια συζήτηση με γυναίκα πολιτικό. Όμως ο συγκεκριμένος βουλευτής προβαίνει συνειδητά και συστηματικά σε τέτοιες επιθέσεις. Οι γυναίκες, οι μετανάστες, οι Τουρκοκύπριοι, οι ΛΟΑΤ έχουν βρεθεί κατά καιρούς στο στόχαστρο των επιθέσεων του Αντρέα Θεμιστοκλέους, πάντα στο γνωστό επίπεδο πολιτικού λόγου.

Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση αυτό που πρωτίστως πρέπει να καταδικαστεί είναι η προκλητική ανοχή που επιδεικνύει ο Δημοκρατικός Συναγερμός και ειδικότερα ο Πρόεδρος του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου απέναντι στις χυδαιότητες του βουλευτή του.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΔΗΣΥ που αποφεύγει να καταδικάσει ονομαστικά τον κ. Θεμιστοκλέους αποτελεί τεκμήριο για το πώς αντιμετωπίζει το κόμμα της Δεξιάς τα φαινόμενα σεξισμού και τη χυδαιότητα στον πολιτικό λόγο. Ο ΔΗΣΥ, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και η ΓΟΔΗΣΥ είναι υπόλογοι απέναντι στις γυναίκες της Κύπρου και σε ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία για το γεγονός ότι επιλέγουν να διατηρούν στη θέση του και να χαϊδεύουν ένα στέλεχος τους με τέτοιες απόψεις και συμπεριφορές.

Θα ήταν, εντούτοις, λάθος να απομονώνει κανείς την περίπτωση Θεμιστοκλέους από την υπόλοιπη παράταξη του και να αποπολιτικοποιείται η στάση ανοχής του επίσημου ΔΗΣΥ έναντι του. Ο ΔΗΣΥ συνειδητά επιλέγει να διατηρεί ακροδεξιούς κράχτες στα έδρανα του προκειμένου να ψαρεύει ψήφους στα βρώμικα νερά του εθνικισμού, του σεξισμού, της ομοφοβίας και του ρατσισμού. Στην κρίση της κοινωνίας παραδίδεται όχι μόνο ο κ. Θεμιστοκλέους αλλά και ολόκληρη η ηγεσία του ΔΗΣΥ.

Ως Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ καταδικάζουμε  τις συγκεκριμένες δηλώσεις του Βουλευτή και καλούμε την Επίτροπο Ισότητας και όλες τις γυναικείες οργανώσεις και φορείς όπως τοποθετηθούν δημόσια για το συγκεκριμένο περιστατικό.