ΠΟΓΟ: Θερμό κάλεσμα στη Δικοινοτική Κινητοποίηση για Ειρήνη και Επανένωση – Οι γυναίκες της Κύπρου παρούσες στον αγώνα του λαού μας.

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ καλεί τις γυναίκες να δώσουν δυναμικά το παρών τους στο ειρηνικό συναπάντημα του κυπριακού λαού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 στις 6.00μμ στο γήπεδο της Τσετίν Καγιά στη νεκρή ζώνη παρά το Λήδρα Πάλας, με στόχο να σταλεί μήνυμα στήριξης στην προοπτική λύσης και επανένωσης του τόπου και του λαού μας, όταν οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη θα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εκείνες, που βιώσαν στο πετσί τους την τραγωδία του κυπριακού λαού, που υπέστησαν βιασμούς και ταπεινώσεις, που θυσίασαν άντρες και παιδιά στο αιματοκύλισμα που οργάνωσε ο ιμπεριαλισμός κι εκτέλεσε ο εθνικισμός σε βάρος της πατρίδας μας, οι χιλιάδες γυναίκες που ντύθηκαν στα μαύρα και ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους, καλούνται, για άλλη μια φορά να υψώσουν τη φωνή τους κόντρα σε εκείνους που απαιτούν τη διαιώνιση του μίσους και  θέτουν εμπόδια στην επίτευξη ειρήνης στη μικρή μας πατρίδα.

Οι γυναίκες της Κύπρου, Ελληνοκύπριες και Τουρκοκύπριες, που το μερτικό τους έχει καταγραφεί σε όλους τους αγώνες του λαού μας, που έχουν πρωτοστατήσει  στον αγώνα για την επαναπροσέγγιση με αμέτρητες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις, γνωρίζουν καλά ότι για να νικήσει η πάλη της Κύπρου για ελευθερία και επανένωση, δεν μπορούν να λείψουν ούτε αυτή τη φορά.

Ως εκ τούτου απευθύνουμε κάλεσμα, όχι μόνο στις γυναίκες αλλά και σε όλους όσοι πιστεύουν στην προοπτική της λύσης και της επανένωσης της χώρας και του λαού μας, να δώσουν μαζικά το παρών τους στη μεγάλη αυτή εκδήλωση. Όλες και όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα ότι στηρίζουμε την διαδικασία των διαπραγματεύσεων και αναμένουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για την υπόθεση της ειρήνης και της επανένωσης της χώρας και του λαού μας.

5 Ιανουαρίου 2017