ΠΟΓΟ: «Η εκλογή της Σωτηρούλας Χαραλάμπους ως της πρώτης γυναίκας Γενικής Γραμματέα της ΠΕΟ καθιστά τη σημερινή ημέρα σημαντική»

thumbnail

Η εκλογή της Σωτηρούλας Χαραλάμπους ως της πρώτης γυναίκας Γενικής Γραμματέα της ΠΕΟ και επικεφαλής του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, καθιστά τη σημερινή ημέρα σημαντική, τόσο σημειολογικά όσο και επί της ουσίας.

Η εκλογή γυναικών σε ηγετικές θέσεις, από μόνη της δεν σημαίνει πολλά. Αυτό που καταδεικνύει βέβαια η ιστορική εμπειρία είναι ότι οι πολιτικοί και κοινωνικοί αγώνες των γυναικών είχαν ουσιαστικά αποτελέσματα όταν συνδέθηκαν και έγιναν μέρος του ευρύτερου αγώνα της εργατικής τάξης, αντρών και γυναικών, για κοινωνία δίκαιη, χωρίς ταξικές, κοινωνικές ή άλλες διακρίσεις. Εξάλλου, οι δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων στην πορεία τους για πολιτική και συνδικαλιστική δράση προσδίδουν στη σημερινή εξέλιξη περαιτέρω σημασία.

Με αυτή την ευκαιρία συγχαίρουμε τη νέα Γενική Γραμματέα της ΠΕΟ και ολόκληρη τη νεοεκλεγείσα ηγεσία και επαναβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε μαζί τους αγώνες για τις γυναίκες οι οποίες βιώνουν πρώτες την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτές που είναι τα πρώτα θύματα της επιδείνωσης των όρων και των συνθηκών απασχόλησης στους τόπους δουλειάς. Τους αγώνες για επαναφορά του κοινωνικού κράτους που θα συντείνουν έτσι ώστε οι γυναίκες να ασκούν στην πράξη το δικαίωμα στην εργασία, να συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική και κοινωνική ζωή. Τους αγώνες των μονογονιών, των μεταναστριών, των άνεργων γυναικών, των χαμηλοσυνταξιούχων.

Λευκωσία, 10 Δεκεμβρίου, 2021