ΠΟΓΟ για τις καταγγελίες σχετικά με κύκλωμα βιασμών στην Κύπρο

thumbnail

“Καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να προχωρήσει σε άμεση διερεύνηση ενδεχόμενου κυκλώματος βιασμών στη χώρα μας”

Η υπόθεση του βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη που απασχολεί την κοινή γνώμη τις τελευταίες μέρες, έφερε στην επιφάνεια καταγγελίες σχετικά με κύκλωμα που ναρκώνει και βιάζει νεαρές κοπέλες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες  παρόμοιο κύκλωμα δρα και στην Κύπρο, εγκληματώντας εις βάρος γυναικών, τις οποίες βιάζουν αφού τις ναρκώσουν.

Ο βιασμός είναι ένα ειδεχθές έγκλημα το οποίο πρέπει να καταγγέλλεται και να τιμωρείται. Όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες επιβάλλεται να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να δεχθούν τις ποινές που προβλέπει ο Νόμος.

Ως Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα όπως προχωρήσει σε άμεση και εις βάθος διερεύνηση για την εξάρθρωση ενδεχόμενου κυκλώματος βιασμών στη χώρα μας.

Με αυτή την ευκαιρία επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά τη θέση πως κάθε μορφή έμφυλης βίας, ανάμεσα τους η σεξουαλική παρενόχληση και ο βιασμός αποτελούν εγκλήματα με μοναδικό υπαίτιο το θύτη. Ούτε το ντύσιμο του θύματος, ούτε η ώρα κι ο χώρος που βρισκόταν, μπορούν να θεωρηθούν ελαφρυντικά. Αυτή την αντίληψη πρέπει να καλλιεργήσουμε στην κοινωνία για να βοηθήσουμε τα θύματα και να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά το πρόβλημα και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε.