ΠΟΓΟ: Απανθρωπιά να διαχωρίζονται τα άπορα παιδιά σε “ελληνόπουλα” και “ξένα” (18.12.2018)

thumbnail

To νεοφασιστικό μόρφωμα ΕΛΑΜ επιχείρησε να παραπλανήσει το Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου και να παρουσιάσει την προσφορά μπουφάν σε άπορους μαθητές του σχολείου ως «φιλανθρωπία» του ΕΛΑΜ «σε ελληνόπουλα». Αποδείχθηκε βέβαια ότι αυτό ήταν ψέμα και ότι δεν είχε γίνει καμιά διάκριση ανάμεσα στα παιδιά, παρά μόνο προσπάθεια εκμετάλλευσης του γεγονότος από το ΕΛΑΜ. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το ψέμα, η παραπληροφόρηση και η θρασυδειλία συνοδεύουν πάντα την ακροδεξιά, τους ρατσιστές και τους φασίστες. Χαιρετίζουμε την αντίδραση του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου και ευρύτερα μιας μεγάλης μερίδας της κοινωνίας απέναντι στην απανθρωπιά όσων θέλουν να διαχωρίζουν τα άπορα παιδιά σε ελληνόπουλα και ξένα.

Η προσπάθεια του νεοφασιστικού κόμματος να παρουσιαστεί προστάτης των φτωχών είναι φαρσοκωμωδία. Το ΕΛΑΜ είναι ένα κόμμα-συμπλήρωμα του συστήματος, του κατεστημένου και μάλιστα της πιο σκοτεινής του όψης. Είναι ένα κόμμα που στήριξε το κλείσιμο του Συνεργατισμού και υποστήριξε την επανεκλογή Αναστασιάδη για να εφαρμόσει τις γνωστές πολιτικές φτωχοποίησης σε βάρος των εργαζομένων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Είναι μάλιστα ένα κόμμα που μετέρχεται τέτοιες φτηνές πολιτικάντικες πρακτικές για να κερδίσει ψήφους.

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ καλεί όλους τους πολίτες και τα οργανωμένα σύνολα του τόπου μας –ενόψει μάλιστα των εορτών- να ενισχύουν τις προσπάθειες κοινωνικής αλληλεγγύης προς κάθε συνάνθρωπό μας, χωρίς διακρίσεις.

 

Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ

18.12.2018