Μήνυμα αλληλεγγύης προς τις εργαζόμενες γυναίκες της Τουρκίας

thumbnail

Αγαπητές Συντρόφισσες,

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ (Παγκύπρια Ομοσπονδία Γυναικείων Οργανώσεων) σας στέλλει από την Κύπρο ένα θερμό συναγωνιστικό χαιρετισμό μαζί με τη θέληση μας να δυναμώσουμε τις σχέσεις μεταξύ των οργανώσεων μας. Άλλωστε, πορευόμαστε στον ίδιο δρόμο. Στο δρόμο που χάραξε η αιματοβαμμένη απεργία των εργατριών της Νέας Υόρκης, στις 8 του Μάρτη του 1857.

Σε αυτή τη σκληρή μάχη που δίνεται αυτή την περίοδο στην καπνοβιομηχανία TEKEL ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την εργοδοτική τρομοκρατία, ενάντια στην επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ στέκεται στο πλευρό της τουρκικής εργατικής τάξης και των εργαζομένων γυναικών. Η νίκη σας θα είναι μια ισχυρή ώθηση αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για τους εργαζόμενους σε διεθνές επίπεδο, που στην περίοδο της σημερινής καπιταλιστικής κρίσης δίνουν σκληρές μάχες στις χώρες τους.  Στέλλουμε από την Κύπρο ταξικό μήνυμα αγωνιστικής συμπαράστασης. Είμαστε μαζί σας!

Με την ευκαιρία θέλουμε να στείλουμε από την Κύπρο ένα μήνυμα ειρήνης, συναδέλφωσης και φιλίας προς τις γυναίκες και προς όλο το λαό της Τουρκίας. Μόνος εχθρός των λαών μας είναι ο ιμπεριαλισμός και το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Ζήτω η τιμημένη 8η του Μάρτη!

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη των εργαζομένων!