Καλωσόρισμα

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο διαδικτυακό χώρο του Γυναικείου Κινήματος της ΠΟΓΟ. Προσδοκούμε ότι με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, οι θέσεις και η δράση του Κινήματος θα φτάσουν στις γυναίκες της Κύπρου ακόμα πιο πλατιά και πιο αποτελεσματικά. Αν και η ζωντανή δράση που αναπτύσσει η ΠΟΓΟ σε κάθε γωνιά της Κύπρου και η άμεση επαφή της με τις γυναίκες του λαού δεν μπορεί και ούτε πρόκειται να υποκατασταθεί με οτιδήποτε άλλο, το  διαδίκτυο, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο θα αξιοποιούμε πλήρως στη δουλειά μας.

Στην ιστοσελίδα μας, την οποία επιδιώκουμε να αναβαθμίζουμε και να ανανεώνουμε συνεχώς, παρουσιάζεται η ταυτότητα και η 60χρονη ιστορία του Γυναικείου Κινήματος της ΠΟΓΟ καθώς επίσης και η πλατιά δράση που ξεδιπλώνουμε σε τοπικό, επαρχιακό, παγκύπριο αλλά και διεθνές επίπεδο.

Μέσα από το υλικό που ανεβάζουμε στην ιστοσελίδα μας προβάλεται η συμβολή της ΠΟΓΟ στον αγώνα για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας στη βάση διζωνικης-δικοινοτικής ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα και με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Η επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων είναι συστατικό στοιχείο του αντικατοχικού αγώνα για αυτό και η ΠΟΓΟ πρωτοστατεί για την κοινή πάλη με τις προοδευτικές γυναικείες οργανώσεις της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Στην ιστοσελίδα θα μπορείτε να βρείτε ακόμη τις θέσεις και τις δράσεις της ΠΟΓΟ για την καταπολέμηση των διάφορων μορφών ανισοτιμίας και διακρίσεων σε βάρος της γυναίκας και κύρια σε βάρος της εργαζόμενης γυναίκας (στο χώρο της εργασίας, της εκπαίδευσης, της συμμετοχής στους πολιτικούς θεσμούς) αλλά και για το ξερίζωμα φαινομένων όπως η ενδοιοικογενειακή βία, η σωματεμπορία, η εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος και υπόστασης από τα αστικά ΜΜΕ κλπ. Εδώ θα βρείτε επίσης το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων της ΠΟΓΟ για προστασία της μητρότητας και κοινωνική πολιτική που να αγκαλιάζει συγκεκριμένες ομάδες γυναικών όπως οι μονογονιοί, οι μετανάστριες, οι άνεργες κλπ.

Μέσα από την ιστοσελίδα μας, θα επιδιώκουμε ακόμη να παρουσιάζουμε την πλούσια διεθνή δράση της ΠΟΓΟ σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Η ΠΟΓΟ άλλωστε χαίρει εκτίμησης και σεβασμού μέσα στο παγκόσμιο προοδευτικό γυναικείο κίνημα και δεν είναι τυχαίο άλλωστε που σήμερα κατέχει μία από τις Αντιπροεδρίες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Δημοκρατικών Γυναικών.

Η ΠΟΓΟ είναι ανοιχτή σε κάθε ιδέα, εισήγηση, κριτική που θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της δράσης της για αυτό και καλούμε κάθε επισκέπτη και επισκέπτρια του ιστοχώρου μας να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που δίνεται για ηλεκτρονική επικοινωνία με την ΠΟΓΟ.

Κλείνοντας θέλουμε να καλέσουμε τις εργαζόμενες, τις αγρότισσες, τις γυναίκες της προοδευτικής διανόησης, τις οικοκυρές και τις συνταξιούχες, τις μετανάστριες που ζούν κι εργάζονται στην Κύπρο και προπαντός τις νέες γυναίκες να γνωρίσουν στη ζωή και στην πράξη τη δράση της ΠΟΓΟ. Να αγκαλιάσουν την οργανωμένη πάλη για τη γυναικεία χειραφέτηση και την ισοτιμία των φύλων, που θα είναι συστατικά στοιχεία της νέας, ποιοτικά ανώτερης κοινωνίας, η αυγή της οποίας θα θρυμματίσει όλα τα προαιώνια οικονομικά, πολιτισμικά και κοινωνικά βαρίδια της γυναίκας!

Γενικό Συμβούλιο

Γυναικείου Κινήματος ΠΟΓΟ