Η ΠΟΓΟ φιλοξενεί τη σύνοδο του ΔΣ της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών στην Κύπρο 3-7 Απριλίου 2013

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ, ως αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (ΠΔΟΓ), πρόκειται να διοργανώσει στην Κύπρο τη σύνοδο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΔΟΓ, από τις 3 μέχρι τις 7 Απριλίου 2013, στα αναπαυτήρια της ΠΕΟ στα Περβόλια Λάρνακας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΔΟΓ, αποτελείται από διάφορες οργανώσεις σε κάθε ήπειρο και περιφέρεια και συγκεκριμένα αναμένεται να συμμετάσχουν πενήντα περίπου αντιπρόσωποι από την Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Αφρική, Ασία και τις αραβικές χώρες. Της αντιπροσωπείας θα ηγείται η πρόεδρος της  ΠΔΟΓ Μάρσια Κάμπος.

Στη Σύνοδο θα συζητηθούν διάφορα θέματα που επηρεάζουν τη ζωή της γυναίκας με βασικότερο την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στο γυναικείο πληθυσμό και θα εκδοθεί ψήφισμα αλληλεγγύης στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως την Παλαιστίνη, Συρία, Κύπρο κ.α.

Σε ειδική θεματική θα συζητηθεί το κυπριακό και οι τελευταίες εξελίξεις όπως διαμορφώνονται στην οικονομία μας. Ομιλητής στη ειδική αυτή σύνοδο, θα είναι ο Γ.Γ της Κ.Ε του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού. Από την ειδική αυτή σύνοδο, αναμένεται η έκδοση ψηφίσματος στήριξης στον αγώνα του κυπριακού λαού και έκφρασης της αλληλεγγύης της ΠΔΟΓ, στα όσα τεκταίνονται εις βάρος του τόπου μας. Ζητήματα τα οποία δυστυχώς δημιουργούν ένα σκηνικό αβεβαιότητας και ανατροπής σε όλο το πλέγμα των κοινωνικών σχέσεων και στην καθημερινότητα του λαού μας.

Ταυτόχρονα προγραμματίζονται επισκέψεις σε προσφυγικούς συνοικισμούς, συγγενείς αγνοουμένων, τοπικά κινήματα της ΠΟΓΟ κ.α.

30.3.2013