Η ΠΟΓΟ στηρίζει την κινητοποίηση της πλατφόρμας “Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί” στις 4 Μαρτίου | 2.3.15

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ, δηλώνει την αμέριστη στήριξη και συστράτευση του με την πλατφόρμα κοινωνικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων «Η Κοινωνία Αντιδρά και Διεκδικεί» και καλεί τις γυναίκες να δώσουν μαζικά την παρουσία τους στο μεγάλο ραντεβού της μεγάλης κινητοποίησης διαμαρτυρίας στις 4 του Μάρτη η ώρα 5.00μμ, στο χώρο έξω από το Συνεδριακό Κέντρο, όπου θα πραγματοποιείται η σύνοδος της Ολομέλειας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης η ώρα 4.30μμ θα πραγματοποιηθούν και τρεις παράλληλες πορείες, οι οποίες θα καταλήξουν κι αυτές στο χώρο έξω από το Συνεδριακό.

Καλούμε τις γυναίκες στις 4.30μμ να μαζευτούμε έξω από την Κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και όλες μαζί να πορευτούμε προς το Συνεδριακό Κέντρο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα δικαιώματά των γυναικών και οι αξίες του γυναικείου κινήματος έχουν μπει στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης επίθεσης. Η βία που ασκείται σε βάρος μας μέσω της κρίσης, με τη λιτότητα, την ανεργία, τη φτωχοποίηση, τη συρρίκνωση μισθών και κοινωνικών δομών στήριξης και πρόνοιας, την επέκταση του ωραρίου, μας οδηγούν στο κοινωνικό περιθώριο και σε συνθήκες μεσαίωνα.

Θυμόμαστε ποιοι ευθύνονται για την συνεχιζόμενη ολό­πλευ­ρη επί­θε­ση σε όλα μας τα δι­καιώ­μα­τα και τις κα­τα­κτή­σεις, και αμ­φι­σβη­τού­νται όλα όσα με αγώ­νες δεκα­ε­τιών ­καταφέ­ρα­με.

Θυμόμαστε για ποιους το μνημόνιο αποτελεί και το δικό τους μανιφέστο.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Δίδουμε μαζικά το παρόν μας στη μεγάλη κινητοποίηση και:

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην Ανεργία, Βία, Φτώχεια, Σεξισμό: ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Είναι στο χέρι μαςΜπορούμε!

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ.