Η ΠΟΓΟ αλληλέγγυα με το λαό της Βενεζουέλας | 31.3.2015

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, σε συνάντηση που πραγματοποίησε με την κυρία Ισμάρη Μεντόζα, εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο λαό της Βενεζουέλας, με αφορμή τη διεθνή εκστρατεία συλλογής υπογραφών, για καταδίκη της νέας προκλητικής στάσης των ΗΠΑ έναντι του λαού της Βενεζουέλας και κατάργηση του εκτελεστικού διατάγματος, που εκδόθηκε στις 9 Μαρτίου, μέσω του οποίου η Βενεζουέλα κηρύχθηκε ως «απειλή για την εθνική ασφάλεια». Η εκστρατεία πραγματοποιείται με τίτλο «Ομπάμα κατάργησε το διάταγμα τώρα».

Μέσω του διατάγματος αυτού της 9ης Μαρτίου, το οποίο αποτελεί συνέχεια του σχεδίου των ΗΠΑ για ανατροπή της κυβέρνησης Μαδούρο, απειλείται η εθνική κυριαρχία της Βενεζουέλας καθώς αποτελεί παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, παραβιάζοντας το δικαίωμα του Βενεζουελάνου πολίτη να αποφασίσει για το μέλλον του.

Η Κεντρική Οργανωτική Γραμματέας της ΠΟΓΟ, Σκεύη Πασιά, εκ μέρους του Κινήματος, καταδίκασε την πιο πάνω ενέργεια των ΗΠΑ και εξέφρασε ταυτόχρονα την αλληλεγγύη και συμπαράσταση του κινήματος προς το λαό της Βενεζουέλας. Τόνισε ιδιαίτερα ότι το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ θεωρεί απαράδεκτο το διάταγμα του Ομπάμα και την παρέμβαση στα εσωτερικά της Βενεζουέλας. Ιδιαίτερη στήριξη και αλληλεγγύη εκφράστηκε και στις αγωνιζόμενες γυναίκες της Βενεζουέλας, με τις οποίες η ΠΟΓΟ έχει αδερφικές σχέσεις, μέσω της συμμετοχής της στην Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών.

Απορρίπτοντας κατηγορηματικά τη νέα αυτή ιμπεριαλιστική παρέμβαση των ΗΠΑ, οι συνέπειες της οποίας μπορεί να είναι ολέθριες για την Ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, συμμετέχει στην εκστρατεία συλλογής υπογραφών που πραγματοποιεί η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας και καλεί όλες και όλους να συμβάλουν με την υπογραφή τους, μέσω του παρακάτω συνδέσμου για ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών: http://www.obamarepealtheexecutiveorder.org.ve/registroLeyEnglish/