Επίσκεψη ΠΟΓΟ Αμμοχώστου στο Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας στο Παραλίμνι │ 14.3.2014

thumbnail

Με την ευκαιρία της 8ης Μάρτιου,  της Διεθνούς  Ημέρας των Δικαιωμάτων των Γυναικών, αντιπροσωπεία της ΠΟΓΟ Αμμοχώστου αποτελούμενη από την Γ.Γ ΠΟΓΟ και Βουλευτή Σκεύη Κουκουμά, τη Σοφία Κολάνη και την Κυριακή Σιαπτάνη Μέλη της ΠΟΓΟ Αμμοχώστου, επισκέφτηκαν το Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας Αμμοχώστου στο Παραλίμνι

Μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση και ενημέρωση αναδείχθηκαν ζητήματα που απασχολούν τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας της περιοχής αλλά και γενικότερα, τα οποία αφορούν την κοινωνική πολιτική του κράτους. Σημαντική διαπίστωση είναι  ότι η καθυστέρηση της πλήρωσης της θέσης της επαρχιακής λειτουργού του γραφείου ευημερίας έχει ως αποτέλεσμα το Γραφείο Ευημερίας Αμμοχώστου να λειτουργεί υπό το καθεστώς τοπικού γραφείου.

Αναφορά έγινε επίσης στο μειωμένο προσωπικό  το οποίο δεν είναι αρκετό σύμφωνα με τις ανάγκες του γραφείου και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό αιτήσεων που δέχονται. Ακόμη και μετά την αναπροσαρμογή των καθηκόντων οι λειτουργοί εργάζονται κάτω από πολλή πίεση

Αναφορά έγινε επίσης στους αυξημένους αριθμούς μεικτών γάμων  στην ελευθερη περιοχή της Αμμοχώστου, την ανάγκη για διορισμό κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία όπως και στην άυξηση των εκπαιδευτικών ψυχολόγων. Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι στην περιοχή χρειάζεται άμεσα η δημιουργία ενός κέντρου παροχής  υπηρεσιών λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής αρωγής  κ.α.

Οι λειτουργοί του γραφείου ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία της ΠΟΓΟ για την αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας και των ποινών με τον τρόπο της κοινοτικής εργασίας. Τέλος, τονίστηκε η μη ικανοποιητική ανταπόκριση για ανάδοχες οικογένειες ώστε να φιλοξενούν παιδιά, τα οποία πρέπει να μετακινηθούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΓΟ έχει αναλάβει να μελετήσει τις διαπιστώσεις στις οποίες έχει καταλήξει και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της ελευθερής περιοχής Αμμοχώστου.