“Εκφράζουμε ακόμα μια φορά την σταθερή και συνεπή αλληλεγγύη της ΠΔΟΓ στους αγώνες της ΠΟΓΟ”

thumbnail

Χαιρετισμός από τη Πρόεδρο της Παγκόσμιας Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών προς το 14ο Παγκ΄ύπριο Συνέδριο ΠΟΓΟ

Αγαπητές συναγωνίστριες του Γυναικείου Κινήματος της ΠΟΓΟ

Η πραγματοποίηση του 14ου Παγκυπρίου Συνεδρίου του Γυναικείου Κινήματος της ΠΟΓΟ κάτω από το σύνθημα Οι γυναίκες μπροστά! ΙΣΟΤΙΜΙΑ-ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ-ΕΙΡΗΝΗ, μας δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με τα μέλη του Κινήματος σας και να στείλουμε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς της ηγεσίας της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών αλλά και των οργανώσεων μελών από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Για την ΠΔΟΓ τα συνέδρια των οργανώσεων μελών της αποτελούν σταθμό για ανασκόπηση της κατάστασης στην κάθε χώρα και ιδιαίτερα για την κατάσταση των γυναικών.

Με την ευκαιρία του συνεδρίου σας,  εκφράζουμε ακόμα μια φορά την σταθερή και συνεπή αλληλεγγύη της ΠΔΟΓ  στον αγώνα του κυπριακού λαού για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και της διαίρεσης της Κύπρου.

Η ΠΔΟΓ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στη γυναίκα της Κύπρου στον αγώνα της για απελευθέρωση και επανένωση εκτιμώντας ότι είναι η  μόνη οδός για ειρήνη και ασφάλεια στη Κύπρο και το λαό της.

Τονίζουμε την ανάγκη για περαιτέρω συντονισμό και ενδυνάμωση της πάλης των λαών ώς το μόνο δρόμο για να ανακοπεί η επιβολή των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των ΗΠΑ και των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων τους σ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη, ενάντια στη βούληση των λαών και σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών με πρώτα θύματα τις γυναίκες και τα παιδιά.

Με αγωνία παρακολουθούμε την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε πολλές περιοχές του πλανήτη όπου κατά την περίοδο της πανδημίας Covid -19 αυξήθηκαν τα προβλήματα και οι αρνητικές συνέπειες πάνω στη γυναίκα.

Εκφράζουμε την εκτίμηση μας για τη δραστήρια συμμέτοχή της ΠΟΓΟ στη λειτουργία της ΠΔΟΓ, αφού κατέχει μία από τις θέσεις Αντιπροέδρου της ΠΔΟΓ,  αλλά και για την συμβολή της στην στήριξη του αγώνα των γυναικών του πλανήτη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και νεοφιλελευθερισμό,  για επικράτηση της ειρήνης και εξάλειψη όλων των εστιών πολέμου και συγκρούσεων, της φτώχειας, της βίας κατά των γυναικών και της δυστυχίας.

Η ΠΔΟΓ καλεί τις γυναίκες του κόσμου και ολόκληρη την προοδευτική ανθρωπότητα να ενδυναμώσουμε τον αγώνα και να αναπτύξουμε το συντονισμό για την εφαρμογή ενός συστήματος διαρκούς διεύρυνσης της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Προόδου!

Σας χαιρετώ με το μήνυμα ότι θα είμαστε δίπλα στην κάθε γυναίκα και αγωνιζόμενο λαό.

Λορένα Πένα,

Πρόεδρος ΠΔΟΓ