Είναι η Ώρα

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ συμμετέχει με τις υπόλοιπες Γυναικείες Οργανώσεις, Κινήματα και ΜΚΟ στην πρωτοβουλία « Είναι η Ώρα» και καλεί όλες τις γυναίκες του τόπου να προχωρήσουν σε μονόωρη στάση εργασίας, στις 11:00 την Παρασκευή 6 Μαρτίου.

Η στάση εργασίας στόχο έχει να στείλει το μήνυμα ότι έχει παρέλθει ανεπίστρεπτί η περίοδος για τα « Ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και τις φρούδες δεσμεύσεις.

Η στασιμότητα, η αδράνεια και η αδιαφορία γύρω από τα ζητήματα που κάνουν καθημερινά τη ζωή της γυναίκας δυσκολότερη υπογραμμίζει την ανάγκη για οργάνωση – αγώνα – διεκδίκηση.

  • Τα περιστατικά βίας ενάντια στις γυναίκες γεμίζουν καθημερινά τις σελίδες των εφημερίδων αλλά η κατάσταση στις αρμόδιες υπηρεσίες παραμένει η ίδια.
  • Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης έχει σε μεγάλο βαθμό κουτσουρευτεί μετά τις επιφυλάξεις που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση.
  • Το χάσμα αμοιβών παραμένει ακόμη σε ψηλά επίπεδα ενώ την ίδια στιγμή σε πέραν των 1000 επιθεωρήσεων το Υπουργείο Εργασίας δεν διαπίστωσε οποιαδήποτε παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας.
  • Οι μετανάστριες στην Κύπρο βιώνουν ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης ενώ βιώνουν και τον θεσμικό ρατσισμό μέσα από τις διάφορες υπηρεσίες του κράτους.
  • Οι κρατικές δομές φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων κλείνουν συνεχώς στερώντας από τις εργαζόμενες κάθε στήριξη στην προσπάθεια τους για να βγουν στην αγορά εργασίας.

Όλα τα πιο πάνω υπογραμμίζουν την ανάγκη για οργανωμένο αγώνα και αντίδραση. Η εμπειρία όλων των προηγούμενων χρόνων δείχνει ότι στις γυναίκες της Κύπρου τίποτα δεν χαρίστηκε αλλά τα πάντα κατακτήθηκαν μετά από αγώνες.