Δεν έσπασε η γυάλινη οροφή, βελτιώθηκε η βιτρίνα των διακρίσεων!

thumbnail

Ανακοίνωση Γυναικείου Κινήματος ΠΟΓΟ για την εκλογή της νέας Προέδρου της Βουλής

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ χαιρετίζει την εκλογή της κ. Αννίτας Δημητρίου στο αξίωμα της Προέδρου της Βουλής.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ωστόσο πως η γυάλινη οροφή έσπασε όχι για τη γυναίκα της Κύπρου συνολικά αλλά για να βελτιωθεί η βιτρίνα των διακρίσεων και της ανισότητας που βιώνει οι γυναίκες στον τόπο μας σε όλους τους τομείς της ζωής. 

Δεν έσπασε η γυάλινη οροφή γιατί άλλαξε κοινωνική πολιτική η κυβέρνηση και το κόμμα της κυρίας Δημητρίου με τρόπο ώστε να επιτρέπει στη γυναίκα να αναλάβει ρόλους στη πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.  Αντίθετα, η εκλογή της καθορίστηκε από την στήριξη του φασιστικού ΕΛΑΜ για το οποίο «ο ρόλος της γυναίκας είναι στο σπίτι, στην φροντίδα και ανατροφή των παιδιών με τα σωστά ελληνικά ιδεώδη», που εν έτη 2021 εναντιώνεται στο δικαίωμα της γυναίκας να αποφασίσει για το σώμα της.

Ως Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ τονίζουμε ξανά ότι για μας δεν είναι αρκετό να κερδίζονται θέσεις και αξιώματα από γυναίκες αλλά  να  κατέχονται από ανθρώπους που θα αξιοποιούν τη θέση και το ρόλο τους για τη  διαμόρφωση πολιτικών στήριξης της εργαζόμενης γυναίκας, της άνεργης, της νέας γυναίκας, της συνταξιούχας, της μονογονιού, της μετανάστριας, των ΛΟΑΤΙ ατόμων.  Άτομα για τα οποία οι στατιστικοί δείκτες των διακρίσεων και της ανισότητας δεν είναι απλά πίνακες στα αρχεία του έργου τους. Η πολιτική συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα επίπεδα πρέπει να εξασφαλιστεί ουσιαστικά και είναι ένας αγώνας που θα συνεχίσουμε με περισσότερη ένταση να δίνουμε.