Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία της ΠΟΓΟ κατά της Σεξουαλικής Κακοποίησης Ανηλίκων με τίτλο «Δράση Τώρα» (25.11.2010)

thumbnail

Με επιτυχία στέφθηκε η Εκστρατεία του Γυναικείου Κινήματος ΠΟΓΟ κατά της Σεξουαλικής Κακοποίησης Ανηλίκων με τίτλο «Δράση Τώρα»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκστρατεία που διοργάνωσε το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ κατά της Σεξουαλικής Κακοποίησης Ανηλίκων με τίτλο «Δράση Τώρα». Η εκστρατεία περιλάμβανε δεκάδες εκδηλώσεις, δραστηριότητες, συζητήσεις σε όλες τις πόλεις και σε πολλές κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου αφού το παιδί, τα δικαιώματα και η ευημερία του βρίσκονταν στο επίκεντρο της 60χρονης δράσης του Γυναικείου Κινήματος της ΠΟΓΟ από τη μέρα της γέννησης του.

Η εκστρατεία ολοκληρώθηκε με το διαγωνισμό αφίσας για το θέμα και τη διοργάνωση της Έκθεσης Αφίσας, όπου παρουσιάστηκαν όλες οι συμμετοχές στον διαγωνισμό.  Η επιλογή μιας τέτοιας δραστηριότητας για το κλείσιμο της εκστρατείας έγινε για να συνδυαστούν τα μηνύματα που στάλθηκαν, με την καλλιτεχνική δημιουργία, δίνοντας παράλληλα βήμα έκφρασης και δημιουργίας σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες.

Στόχος της όλης εκστρατείας ήταν να συμβάλει στην ανάδειξη του ζητήματος της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, να προκαλέσει ένα πλατύ κοινωνικό διάλογο για το φαινόμενο, να γίνει επιστημονική και διεξοδική εμβάθυνση στις αιτίες, τις μορφές και στις προτάσεις για την αντιμετώπιση του. Στόχος επίσης ήταν αυτή η σειρά πρωτοβουλιών να καταστεί μια δραστική κοινωνική παρέμβαση που θα σπάσει τον κύκλο της σιωπής, θα ξυπνήσει συνειδήσεις και καρδιές για αυτό το βασανιστήριο που βιώνουν δεκάδες αθώες ψυχές.

Για αυτό δεν είναι τυχαίο που δεκάδες άντρες και γυναίκες, ευαισθητοποιημένοι δημιουργοί από την Κύπρο και την Ελλάδα συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Αφίσας πάνω σε ένα τέτοιο κρίσιμο ζήτημα.

Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν 62 προτάσεις και το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους για την εξαιρετική και ποιοτική τους δουλειά και ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες που κέρδισαν τα βραβεία και τους επαίνους του διαγωνισμού. Το πρώτο βραβείο μοιράστηκαν οι καλλιτέχνες Ελένη Ηλιάδου και Μάρθα Πίπη, ενώ έπαινοι απονεμήθηκαν στους Αντρέα Ζήσιμο, Κωνσταντία Κυπριανού και Γαλλιό Εμμανουήλ.

Ευχαριστίες επίσης εκφράζονται  στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού που αποτελείτο από τους Άντη Παρτζίλη, Μάρα Καραγιάννη και Άρτεμις Ελευθεριάδου, καθώς και στον Αντρέα Ζήσιμο που φιλοτέχνησε το έμβλημα της εκστρατείας, για την πολύ ευγενική τους συμβολή στην εκστρατεία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στη Συνεργατική Συνομοσπονδία Κύπρου για την εισφορά της για το βραβείο του διαγωνισμού.

Όλες οι αφίσες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό θα χρησιμοποιηθούν σε έκδοση σχετική με το θέμα της εκστρατείας. Θα εκδοθούν επίσης τα πορίσματα της Εκστρατείας, όπως προέκυψαν μέσα από τις διάφορες δράσεις, συζητήσεις και τοποθετήσεις που πραγματοποιήθηκαν γύρω από το θέμα της Σεξουαλικής Κακοποίησης Ανηλίκων.