Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ: Για την έκβαση της υπόθεσης της Άντρης Ελευθερίου

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ εκφράζει την απογοήτευση του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην καταγγελία της πρωταθλήτριας σκοποβολής Άντρης Ελευθερίου για σεξουαλική κακοποίηση. 

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε να μην προχωρήσει σε ποινική δίωξη, αφού κατά την άποψη του, η υπόθεση δε στοιχειοθετείται επαρκώς. Δυστυχώς η συγκεκριμένη απόφαση λειτουργεί αποθαρρυντικά για τα θύματα καθώς φαίνεται πως ο δρόμος για τη δικαίωση τους είναι μεγάλος και ανηφορικός. 

Είναι σημαντικό το κράτος, η πολιτεία και οι θεσμοί να σταθούν στο πλευρό των θυμάτων, να ενθαρρύνουν την καταγγελία, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα, με πολιτικές και νομοθεσίες που θα διασφαλίζουν την δίκαιη αντιμετώπιση τους ενώπιον της δικαιοσύνης, τη ψυχολογική τους στήριξη και την κοινωνική τους αποκατάσταση. 

Ως Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, θεωρούμε ότι η απόφαση της κυρίας Ελευθερίου να προβεί σε καταγγελία ήταν σωστή καθώς συνέτεινε στην έναρξη ουσιαστικής συζήτησης επί του συγκεκριμένου θέματος.

Ταυτόχρονα, δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα θύματα, να διεκδικούμε τις νομοθεσίες και τις πολιτικές εκείνες που δε θα συγκαλύπτουν τους θύτες αλλά αντιθέτως θα δρουν παραδειγματικά για την εξάλειψη αυτών των εγκλημάτων από την κοινωνία.