ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ | 13.2.2016

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ, και το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ, τιμώντας την 8η του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, συνδιοργανώνουν δυναμική κινητοποίηση το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, κάτω από το σύνθημα: Αντιστεκόμαστε στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές – Αγωνιζόμαστε για Ισότητα.

Συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου, η ώρα 10.30 πμ θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην Λευκωσία και στις 11.00 π.μ., θα ακολουθήσει πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο.

Απευθυνόμαστε σε όλη την κυπριακή κοινωνία, άνδρες και γυναίκες. Απευθυνόμαστε σε κάθε εργάτρια, υπάλληλο, άνεργη, συνταξιούχο, στις πωλήτριες, στις γυναίκες των μικρομάγαζων, στις αυτοαπασχολούμενες, στις αγρότισσες, στις μετανάστριες, στις γυναίκες των μονογονεϊκών και πολύτεκνων οικογενειών, στις μαθήτριες και φοιτήτριες, στις επιστημόνισσες, στις νέες μητέρες, και τις καλούμε να συμμετάσχουν στην αγωνιστική αυτή κινητοποίηση, αντιστεκόμενες στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που λεηλατούν την ζωή τους.

Οι καιροί απαιτούν εγρήγορση για τα θέματα των γυναικών. Τα  δικαιώματα των γυναικών δε χωρούν στο ασπρόμαυρο παρόν που ετοιμάζεται καθημερινά για μας. Οι επιθέσεις στα δικαιώματά μας χρειάζονται τη συσπείρωση και τη δράση μας για ισοτιμία, ειρήνη, για το μέλλον των παιδιών μας, για μια κοινωνία ευημερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην Ανεργία, Βία, Φτώχεια, Σεξισμό.

ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Εργασία με δικαιώματα – δουλειά με αξιοπρέπεια
  • Κοινωνικό Κράτος
  • Μηδενική ανοχή στην έμφυλη βία
  • Κρατικές κοινωνικές υποδομές και πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας
  • Επέκταση της άδειας μητρότητας
  • Συμμετοχή σε όλους τους τομείς

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ