Συλλυπητήρια στο λαό της Βενεζουέλας για το χαμό του Ούγκο Τσάβες

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον πρόωρο χαμό του Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες και μεταφέρει στο λαό της Βενεζουέλας βαθιά συλλυπητήρια και αδερφική αλληλεγγύη για την απώλεια ενός γνήσιου επαναστάτη και συνεπούς αντιμπεριαλιστή ηγέτη.

Ο Ούγκο Τσάβες από τη μέρα εκλογής του στο ανώτατο αξίωμα της προεδρίας της Βενεζουέλας, μέχρι και το θάνατο του, κατάφερε, μέσα σε αντίξοες συνθήκες και παρά τη συνεχή αντίδραση των ΗΠΑ και των συμμάχων του, να μεταρρυθμίσει σε τεράστιο βαθμό την οικονομία και την κοινωνία της Βενεζουέλας, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού. Κοινωνικά φαινόμενα όπως η φτώχεια, η ανεργία, η έλλειψη μόρφωσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έτυχαν δραστικής μείωσης κατά την προεδρία Τσάβες, ενώ η κρατικοποίηση βασικών πλουτοπαραγωγικών πηγών της Βενεζουέλας χάραξε ένα νέο δρόμο διακυβέρνησης και έδωσε τη δυνατότητα ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Η ηγεσία του που συνδέθηκε με την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της Βενεζουέλας, τα επιτεύγματα του για τη ευημερία του λαού της Βενεζουέλας, η στενή επαφή του με το λαό του, η σθεναρή αντιμπεριαλιστική του στάση και η διεθνιστική αλληλεγγύη προς τους άλλους λαούς της Λατινικής Αμερικής αποτελούν τις παρακαταθήκες του Ούγκο Τσάβες που έχουν σφραγίσει την σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας.

Ο Ούγκο Τσάβες ήταν παράλληλα ένας σταθερός υποστηρικτής του παγκόσμιου δημοκρατικού γυναικείου κινήματος και αυτό φάνηκε έμπρακτα όταν η Βενεζουέλα φιλοξένησε το Συνέδριο της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών το 2007 όπου συμμετείχαν χιλιάδες γυναικείες οργανώσεις από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Είμαστε βέβαιες ότι ο λαός της Βενεζουέλας θα αποκρούσει κάθε προσπάθεια επέμβασης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της πλουτοκρατίας της χώρας. Η Βενεζουέλα θα συνεχίσει και θα εμβαθύνει τη διαδικασία της Μπολιβαριανής Επανάστασης.

09.03.2013