Όλες και όλοι στην Παγκύπρια Κινητοποίηση της Κίνησης Πολιτών ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις πολιτικές λιτότητας

thumbnail

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με την Τρόικα και το Eurogroup, το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ, εκτιμά ότι μπήκαμε σε μια νέα καταστροφική πορεία για την Κύπρο, τους εργαζόμενους γυναίκες και άνδρες και το λαό  γενικότερα.

Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για το τραπεζικό και χρηματοοικονομικό σύστημα θα συρρικνώσουν την οικονομία και θα οδηγήσουν σε παρατεταμένη ύφεση. Στο μνημόνιο συμφωνίας περιλαμβάνονται και άλλα σκληρά μέτρα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις που θα οδηγήσουν στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και θα στερήσουν από την οικονομία βασικούς μοχλούς ανάπτυξης και ενίσχυσης του κράτους. Όλα αυτά οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, τη δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου, τη φτώχεια και την ανέχεια. Με όλα αυτά η Κύπρος θα καταστεί όμηρος των πολιτικών λιτότητας με τις συνεχείς απαιτήσεις της ΤΡΟΙΚΑΣ για λήψη νέων μέτρων, μειώσεις μισθών, συντάξεων και αποκοπών από την υγεία και την παιδεία, και άλλους βασικούς τομείς, με αποτέλεσμα την αποσύνθεση του κοινωνικού κράτους.

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ, πιστεύει ότι είναι άμεση η ανάγκη για αντίσταση και κινητοποίηση ενάντια σε αυτές τις πολιτικές και ζητά την οργανωμένη και τεκμηριωμένη υποβολή προτάσεων που θα μας βγάζουν από τα καταστροφικά μνημόνια και θα επιμερίζουν τα βάρη για την έξοδο από την κρίση με τρόπο δίκαιο και με τη συμμετοχή όλων.

Για το σκοπό αυτό η ΠΟΓΟ καλεί τις γυναίκες και το λαό γενικότερα, να δώσουν μαζικά το παρών τους στη μεγάλη Παγκύπρια κινητοποίηση, την οποία διοργανώνει η Κίνηση Πολιτών Ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και τις Πολιτικές Λιτότητας, έξω από το Προεδρικό, σήμερα Τετάρτη, 27/3/2013, και ώρα 6 μ.μ. Της συγκέντρωσης θα προηγηθεί πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Ε.Ε. η ώρα 5:30 μ.μ.

27.03.2013