Στηρίζουμε την πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για τις ηλικίες εισδοχής στα δημόσια και κοινοτικά νηπιαγωγεία | 7.6.2014

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ χαιρετίζει την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και η οποία έχει ως στόχο να δώσει το δικαίωμα σε μικρότερης ηλικίας παιδιά να εγγραφούν σε δημόσια και κοινοτικά νηπιαγωγεία.

Μέχρι σήμερα στα δημόσια κοινοτικά νηπιαγωγεία είχαν δικαίωμα εγγραφής μόνο όσα παιδιά είχαν συμπληρώσει το τρίτο έτος της ηλικίας τους ενώ με την τροπολογία που έχει καταθέσει το ΑΚΕΛ θα δίνεται το δικαίωμα σε παιδιά 2 χρονών και 8 μηνών να εγγράφονται στα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία.

Εάν η πρόταση του ΑΚΕΛ υιοθετηθεί, αυτό θα οδηγήσει αρκετές οικογένειες οι οποίες υποχρεώνονται μέχρι σήμερα να εγγράφουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς βρεφοκομικούς σταθμούς, πληρώνοντας ψηλό χρηματικό κόστος, να μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα δημόσια και κοινοτικά νηπιαγωγεία.

Η πρόταση νόμου αποκτά ιδιαίτερη σημασία την στιγμή που κάθε χρόνο υπάρχουν κενές θέσεις σε μια σειρά από δημόσια νηπιαγωγεία κυρίως στην ύπαιθρο.

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ καλεί του βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής να προχωρήσουν το συντομότερο στην υπερψήφιση της πρότασης νόμου, ώστε αυτή να εφαρμοστεί από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.