Ανακοίνωση ΠΟΓΟ για αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ σημειώνει την ανησυχία του για την κλιμάκωση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες με την εφαρμογή των μέτρων για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού.

Σε επιστολή της, η  Γ.Γ. της ΠΟΓΟ Σκεύη Κουκουμά προς την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναγνωρίζει την κρισιμότητα των στιγμών και τις επιπλέον ευθύνες τις οποίες έχει επωμιστεί για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα η Γ.Γ. της ΠΟΓΟ αναφέρθηκε στα στοιχεία που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας ένεκα των μέτρων για περιορισμό της διασποράς του ιού και του περιορισμού στο σπίτι.

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ εισηγείται όπως όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με όσες περιπτώσεις γνωρίζουν ότι αντιμετωπίζουν ή είχαν αντιμετωπίσει στο παρελθόν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας για να καθοδηγούν, να στηρίζουν και να επεμβαίνουν για να τις απομακρύνουν από τους θύτες. Ταυτόχρονα καλεί την Υπουργό να προχωρήσει στην εξεύρεση κατάλληλων χώρων που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά γυναίκες και οικογένειες θύματα ενδοοικογενειακής βίας για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.

Οι ιδιαίτερες περιστάσεις που επικρατούν δεν πρέπει να αφήσουν οικογένειες αβοήθητες ή να ζούν  σε συνθήκες βίας.