ΠΟΓΟ: Ο Πρόεδρος να κάνει δεύτερες σκέψεις ως προς το ζήτημα της μηδενικής συμμετοχής γυναικών στο υπουργικό συμβούλιο

thumbnail

Εν όψει των διεργασιών για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ επισημαίνει ότι –αν τελικά επιβεβαιωθούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες-θα είναι πραγματικά ένα απογοητευτικό πισωγύρισμα να μη συμμετέχει ούτε μία γυναίκα στο υπουργικό συμβούλιο του νέου Προέδρου, κ. Αναστασιάδη.

Σίγουρα δεν είναι το φύλο που καθορίζει τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητα ενός πολιτειακού αξιωματούχου, ούτε η γυναικεία υποεκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι η μοναδική και η σημαντικότερη έκφανση της ανισοτιμίας των δύο φύλων. Από την άλλη όμως, είναι οξύμωρο να συμβαίνει αυτό όταν όλες και όλοι διακηρύσσουν ότι στην κοινωνία μας υπάρχει πληθώρα ικανών γυναικών που έχουν καταξιωθεί με το έργο τους σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής. Είναι φανερό ότι τα αναχρονιστικά στερεότυπα σε σχέση με τις δυνατότητες και το ρόλο της γυναίκας δυστυχώς επιβιώνουν σε μια μερίδα του πολιτικού κόσμου.

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ καλεί το νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να κάνει δεύτερες σκέψεις ως προς το ζήτημα της μηδενικής συμμετοχής γυναικών στο υπουργικό του συμβούλιο. Σε κάθε περίπτωση όμως, το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ θα κρίνει τη νέα κυβέρνηση –όχι με βάση το φύλο των μελών της- αλλά με κριτήριο τον πολιτικό προσανατολισμό και το έργο της σε σχέση με τα θέματα γυναίκας και ισοτιμίας των φύλων.

27.02.2013