Αποτροπιασμός για το νέο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου (4.8.2012)

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το τελευταίο επεισόδιο σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου στη Λάρνακα.

Το πρόβλημα της σεξουαλικής βίας κατά ανηλίκων δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο αλλά καθημερινή πραγματικότητα και στο τόπο μας. Μια πραγματικότητα που ξεχνιέται μόλις τα φώτα της δημοσιότητας στρέψουν την προσοχή τους αλλού.

Παιδιά που υποφέρουν σεξουαλική παρενόχληση και βία, βιώνουν έντονα συναισθήματα ντροπής, ενοχών, ευτέλειας, ανικανότητας αλλά και προδοσίας. Κάθε σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού, σημαίνει και κακοποίηση της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής του ακεραιότητας. Σημαίνει μακροχρόνια σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα. Σημαίνει πολλές φορές μια κουτσουρεμένη ενήλικη ζωή.

Καλούμε την κοινωνία να αντιδράσει και να ενώσει τις δυνάμεις της για την ανάγκη να ξεριζώσουμε και να εξαλείψουμε από την κοινωνία τέτοιες αποκρουστικές συμπεριφορές που εξευτελίζουν την ανθρώπινη υπόσταση.

Στα πλαίσια αυτά το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ καλεί σε εκδήλωση καταδίκης τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων και γενικά σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012 στις 6 μ.μ. στη παραλία των Φοινικούδων. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί  έκθεση αφίσας με τίτλο «Δράση τώρα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων».

 Η όλη εκδήλωση αποτελεί μια δραστική κοινωνική παρέμβαση καταδίκης τέτοιων πράξεων και συμπεριφορών,  για να ξυπνήσουν συνειδήσεις και καρδιές,  για να σπάσει ο κύκλος της σιωπής για αυτό το βασανιστήριο που βιώνουν δεκάδες αθώες ψυχές.