Χαιρετίζουμε την εγκατάσταση ψηφιακών μαστογράφων στα Γενικά Νοσοκομεία και σε Κέντρα Υγείας (17.7.2012)

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την παραχώρηση οκτώ υπερσύγχρονων ψηφιακών μαστογράφων από τον ΟΠΑΠ Κύπρου, που έχουν εγκατασταθεί στα 5 Γενικά Νοσοκομεία και σε 3 Κέντρα Υγείας, Αγλαντζιά (Λευκωσία), Λινόπετρα (Λεμεσός) και Μακένζυ (Λάρνακα). Η ενέργεια αυτή είναι σημαδιακή για τα θέματα καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού και ιδιαίτερα σημαντική για όλες τις γυναίκες της Κύπρου.

Η αναβάθμιση αυτή, όσο αφορά τη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου, εντάσσεται στα πλαίσια της Εθνικής Στρατηγικής για την καταπολέμηση του καρκίνου, η οποία υλοποιείται από την κυβέρνηση Χριστόφια, με βάση και το πρόγραμμα διακυβέρνησης. Η Εθνική Στρατηγική για την αντιμετώπιση του καρκίνου είναι η οργανωμένη απάντηση της πολιτείας για αντιμετώπιση της ασθένειας. Είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί με την ανάληψη συντονισμένης δράσης και την εφαρμογή μακρόχρονης, και σταθερής πολιτικής. Με ένα καλά οργανωμένο πλαίσιο, καλύπτοντας τους τέσσερις πυλώνες, πάνω στους οποίους βασίζεται η Στρατηγική, που είναι η πρόληψη, η θεραπεία, η αποκατάσταση και η έρευνα.

Ως ΠΟΓΟ στηρίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση, έτσι ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα βοηθήσουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου, σε οποιαδήποτε μορφή, αφού ως ιατρικό αλλά και κοινωνικό πρόβλημα είναι υπόθεση όλων μας.