Ανακοίνωση για το περιστατικό βίας σε βάρος γυναίκας σε Γραφείο Ευημερίας

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ καταδικάζει το απαράδεκτο περιστατικό άσκησης βίας ενάντια σε γυναίκα εντός του Γραφείου Ευημερίας, το οποίο εμπεριέχει όλες τις αδυναμίες του συστήματος και για τις οποίες προωθούμε και ζητούμε αλλαγές όλο το προηγούμενο διάστημα.

Να ξεκαθαρίσω επίσης το εξής : εάν η βία ενάντια στις γυναίκες ήταν ακόμα μια διακλάδωση του ευρύτερου ζητήματος της βίας τότε δεν θα χρειάζονταν στρατηγικές, κονδύλια, εκστρατείες και διεθνείς συμβάσεις. Επειδή το ζήτημα της βίας ενάντια στις γυναίκες είναι ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο κεφάλαιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε συγκεκριμένα και όχι μέσα στην γενικότητα της βίας.

Κατόπιν εορτής πολλά θα γίνουν και θα γραφτούν αλλά το κυριότερο είναι να μας αναφέρει το Γραφείο Ευημερίας τι μέτρα πάρθηκαν για να προλάβουμε τέτοια περιστατικά.

Ως Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ ζητούμε ενημέρωση για το περιστατικό αλλά και για την εκπαίδευση και κατάρτιση τόσο του συγκεκριμένου ατόμου όσο και των υπόλοιπων λειτουργών των ΥΚΕ; Είχε απαιτήσει το Υπουργείο Εργασίας ώστε άτομα σε τέτοιες θέσεις να τύχουν συγκεκριμένης αξιολόγησης, εκπαίδευσης, επιμόρφωσης;

Η θεσμική σφαλιάρα την 8η του Μάρτη προσφέρεται για να προσγειώσει όσους και όσες αγωνιζόμαστε για τα δίκαια της γυναίκας ώστε να αντιληφθούμε πόσο μακριά είμαστε από τον στόχο μας.

8 Μαρτίου 2019