Ελπίδες από το διορισμό της πρώην Προέδρου της Χιλής Μισέλ Μπασελέ, στην ηγεσία του UN WOMEN (17.09.2010)

thumbnail
Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ χαιρετίζει το διορισμό της πρώην προέδρου της Χιλής Μισέλ Μπασελέ, ως επικεφαλής της νεοσύστατης οργάνωσης του ΟΗΕ, «ΟΗΕ-Γυναίκες», σκοπός της οποίας είναι η προώθηση της ισότητας των φύλων και η βελτίωση των συνθηκών ζωής των γυναικών παγκοσμίως. Η οργάνωση «ΟΗΕ-Γυναίκες» ιδρύθηκε τον περασμένο Ιούλιο μετά από συνένωση τεσσάρων υφιστάμενων οργανώσεων του ΟΗΕ, που μέχρι σήμερα ασχολούνταν με τα ζητήματα γυναικών.

Ο διορισμός της πρώην προέδρου της Χιλής, επιδεικνύει τη σημασία που ο Γ.Γ. του ΟΗΕ προσδίδει στην οργάνωση αυτή. Η Μισιέλ Μπασελέ έχει στο ενεργητικό της μια επιτυχημένη προοδευτική διακυβέρνηση στη Χιλή κατά τη διάρκεια της οποίας η πολύ δημοφιλής πρόεδρος επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία και έδωσε μεγάλη σημασία στα θέματα ισότητας του φύλου αλλά και κοινωνικής πολιτικής γενικότερα.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής αναγόρευσης της την περασμένη Τρίτη, ότι η νεοσύστατη οργάνωση πρέπει να είναι ισχυρή, δυναμική και αποτελεσματική και τόνισε ότι η κυρία Μπασελέ με τον δυναμισμό που την χαρακτηρίζει καθώς και την ικανότητα της για συναίνεση,  μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στη βελτίωση της ζωής εκατομμυρίων κοριτσιών και γυναικών στον κόσμο.

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ εύχεται στην κα Μπασελέ καλή επιτυχία και ευελπιστεί ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην εφαρμογή των στόχων της νεοσύστατης οργάνωσης.