Ευρωεκλογές 2014 – Ψηφίζουμε ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις │ 21.5.2014

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ, ενόψει των Ευρωεκλογών της 25ης του Μάη, απευθύνεται στην κάθε γυναίκα ξεχωριστά και την καλεί να προσέλθει μαζικά στις κάλπες στηρίζοντας την πρόταση του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις!

Ως μέρος της κυπριακής κοινωνίας, ο γυναικείος πληθυσμός της χώρας μας, βιώνει μαζί με ολόκληρο τον κυπριακό λαό τις δραματικές συνέπειες των πολιτικών της σκληρής λιτότητας και της στέρησης. Πολιτικές που έχουν επιβληθεί στα κράτη και στους λαούς από τις κυρίαρχες δυνάμεις της δεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού, προς εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτή την ώρα, είναι ανάγκη οι γυναίκες της Αριστεράς, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, να συνειδητοποιήσουν ότι τυχόν αποχή τους ή τυχόν πιθανή χαμένη ψήφος τους προς άλλα νεοεμφανισθέντα και μη σχήματα, θα επιχειρηθεί να ερμηνευθεί στην πράξη πλέον ως ψήφος εμπιστοσύνης και επιδοκιμασίας προς τη δίνη της μνημονιακής νεοφιλελεύθερης λαίλαπας και του κουρέματος που υπηρετεί καθημερινά η κυβέρνηση Αναστασιάδη. Θα ερμηνευθεί και ως πράσινο φως των πολιτών για επιβολή ακόμη σκληρότερων αντιλαϊκών μέτρων λιτότητας σε βάρος της κοινωνίας, των εργαζομένων, των γυναικών και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ έχει εκφράσει με σαφήνεια τις διαφωνίες και τις ενστάσεις του στις σημερινές πολιτικές που ακολουθούνται από τη κυβέρνηση Αναστασιάδη στα θέματα γυναίκας και ισοτιμίας. Πολιτικές πουέχουν θυματοποιήσει τις γυναίκες:

 • Αυξάνεται συνεχώς η γυναικεία ανεργία.
 • Υποβαθμίζονται συνεχώς οι υποδομές στήριξης της οικογένειας              (Βρεφοπαιδοκομικοί σταθμοί, στέγες ηλικιωμένων, Συμβούλια Κοινοτικού Εθελοντισμού)
 • Μειώνονται συνεχώς οι κρατικές χορηγίες στις ΜΚΟ που υπερασπίζονται τη γυναίκα και τα δικαιώματα της.
 • Μειώνονται δραστικά οι κρατικές χορηγίες προς τα ιδρύματα τα οποία φιλοξενούν και φροντίζουν άτομα με ειδικές ανάγκες.
 • Έχει μειωθεί κατά 10 εκατομμύρια το κονδύλι που αφορά την κοινωνική σύνταξη.
 • Τα ελευθεροποιημένα και συνεχή ωράρια πλήττουν τις γυναίκες και καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό.

Για το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ είναι ξεκάθαρο ότι η ανάπτυξη, η αναζωογόνηση και ο επανασχεδιασμός της κυπριακής οικονομίας, προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και των μη προνομιούχων, δεν μπορεί να επέλθει μέσα από πολιτικές που ανακυκλώνουν την ύφεση και συσσωρεύουν τον πλούτο στα χέρια των λίγων. Μέσα από πολιτικές που ιδιωτικοποιούν τα δημόσια αγαθά και την ίδια στιγμή φορτώνουν τις ζημιές του ιδιωτικού κεφαλαίου στο κράτος και στα λαϊκά στρώματα.

Για μας είναι ξεκάθαρο ότι με τη συμμετοχή μας:

 • Στηρίζουμε το κόμμα που για σχεδόν ένα αιώνα εκπροσωπεί στον τόπο μας το λαϊκό κίνημα, και στέλνουμε το μήνυμα ότι η καταστροφική πορεία στην οποία σπρώχνεται ο τόπος είναι αναστρέψιμη.
 • Ενισχύουμε το ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις που με συνέπεια εργάζεται για τη λύση του Κυπριακού.
 • Ενδυναμώνουμε τις ευρωπαϊκές φιλολαϊκές πολιτικές και αποδοκιμάζουμε τις πολιτικές της σκληρής λιτότητας.
 • Δείχνουμε το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα, της αξιοπρέπειας και της προοπτικής!

Γυναίκα της Κύπρου, στις 25 του Μάη έχεις επιλογή! Με την ψήφο σου καθορίζεις το μέλλον του τόπου και των παιδιών σου:

 • Με την ψήφο σου αντιστάσου στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης
 • Με την ψήφο σου δείξε ότι έχεις αξιοπρέπεια και δεν δέχεσαι να σου την καταπατούν.
 • Με την ψήφο σου άνοιξε την προοπτική για σένα και τις επόμενες γενιές.