Ανακοίνωση για τη δολοφονία νεαρής γυναίκας στον Κόρνο | 29.8.2014

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα αυξανόμενα κρούσματα βίας κατά των γυναικών και γενικά βίας μέσα στην οικογένεια αλλά και θλίψη για τον άδικο χαμό νέων ανθρώπων που η πολιτεία δεν στάθηκε ικανή να προστατεύσει παρά τις καταγγελίες στην αστυνομία.

Ταυτόχρονα κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τα κενά που υπάρχουν τόσο στη νομοθεσία, όσο και στη λειτουργία υπηρεσιών και προγραμμάτων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τη διάλυση ενός γάμου και την ανάγκη για ψυχοκοινωνική στήριξη όλων των μελών μιας οικογένειας που βρίσκεται αντιμέτωπη με τέτοιες καταστάσεις.

Για να σταματήσουμε να θρηνούμε επί θυμάτων, ζητούμε από την Επίτροπο Ισότητας να καλέσει σε έκτακτη συνεδρία τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας με θέμα τα αυξημένα περιστατικά βίας κατά της γυναίκας και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου. Παράλληλα, καλούμε για ακόμα μια φορά την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή και εφαρμογή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία, γνωστής ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Επιβάλλεται να τερματιστούν τα λόγια και οι δεσμεύσεις και να κινητοποιηθούμε για να ληφθούν άμεσα μέτρα που θα αναχαιτίσουν την έξαρση της βίας κατά των γυναικών και παιδιών, αφού η οικονομική κρίση και οι συνέπειες της αναμένεται ότι θα οξύνουν το πρόβλημα.