Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης │ 18.7.2014

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ καταδικάζει έντονα τη νέα επιδρομική πολιτική και τις άγριες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Γάζας, με αποτέλεσμα νέες αιματοχυσίες και νέες δολοφονίες αμάχων, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά.

Εκφράζουμε την αγωνία μας για τον Παλαιστινιακό λαό που υποφέρει εδώ και χρόνια από την κατοχή και τον συνεχιζόμενο εποικισμό και τώρα βρίσκεται μπροστά στο νέο αυτό κύκλο βίας των ισραηλινών μαχητικών και του ισραηλινού κατοχικού στρατού. Η αδιαλλαξία του Ισραήλ να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα είναι απαράδεκτη και αντιστρατεύεται κάθε ειρηνευτική προσπάθεια.

Διερωτόμαστε μέχρι πότε η Διεθνής Κοινότητα και ειδικότερα η ΕΕ θα παραμένουν απαθείς μπροστά σε τέτοια γεγονότα, χωρίς να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για άμεσο τερματισμό των επιθέσεων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που καθημερινά δοκιμάζεται από τις ιμπεριαλιστικές επιβουλές του Ισραήλ, το οποίο και καλούμε να τερματίσει άμεσα τις επιθέσεις. Γι’ αυτό καλούμε τις γυναίκες να δώσουν το παρόν τους στην ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014, ώρα 6:15μμ έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία. Κύρια ομιλήτρια στην εκδήλωση η Πρόεδρος του ΠΣΕ, Σύλβα Τιγγιρίδου

Ως Γυναικείο Κίνημα θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού για απελευθέρωση και πλήρη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.