Αλληλεγγύη του Γυναικείου Κινήματος ΠΟΓΟ στο λαό της Παλαιστίνης!

thumbnail

Το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις νέες αιματηρές επιθέσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων κατά του Παλαιστινιακού λαού. Η ισραηλινή επιθετικότητα ενισχύθηκε μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στα εγκλήματα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, που διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματά του απέναντι στην επικίνδυνη πολιτική του Ισραήλ για προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Οχθη και για τη συνέχιση της κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη.

Τον αποκλεισμό και τους ισραηλινούς εποικισμούς, που χρόνια βιώνουν οι Παλαιστίνιοι, έρχονται τώρα να συμπληρώσουν οι εγκληματικές προσπάθειες εκτοπισμού παλαιστινιακών οικογενειών από τα σπίτια τους. Εδώ και μέρες στην περιοχή Sheikh Jarrah, Ισραηλινές ομάδες εποίκων, με την πλήρη υποστήριξη του Ισραηλινού στρατού κατοχής, κλιμακώνουν τις επιθετικές τους προσπάθειες, με κατεδαφίσεις παλαιστινιακών σπιτιών, κατοχή παλαιστινιακών εδαφών και περιουσιών, και βίαιη μετακίνηση και μεταφορά ανθρώπων, παραβιάζοντας κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου και των σχετικών  ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Αποτέλεσμα και των νέων αυτών επιθέσεων, τα δεκάδες θύματα, ανάμεσά τους γυναίκες και μικρά παιδιά.

Ο λαός της Κύπρου εκφράζει την αλληλεγγύη του προς το λαό της Παλαιστίνης.  Ολόκληρος ο κυπριακός λαός συνεχίζει να ζει μέχρι και σήμερα, 47 χρόνια μετά, τις συνέπειες της Τουρκικής εισβολής. Οι γυναίκες της Κύπρου έχουν βιώσει από πρώτο χέρι του τι σημαίνει εισβολή και κατοχή, εκτοπισμός και προσφυγιά, το τι σημαίνει να χάνεις αγαπημένα πρόσωπα.

Έχοντας όλα αυτά υπόψη το  Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ απαιτεί άμεσο τερματισμό των ισραηλινών επιθέσεων. Την ίδια στιγμή η ΠΟΓΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τις γυναίκες της Παλαιστίνης και γενικότερα τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα του, για αναγνώριση ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα όπως ορίζουν τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.